Fysiofit de Vonderkampen verantwoord sporten voor iedereen!

Fysiofit de Vonderkampen verantwoord sporten voor iedereen!

Fysiofit

FYSIOFIT "De Vonderkampen" is een fysiotherapeutisch trainingscentrum waar men kan trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. In het trainingscentrum zijn apparaten aanwezig waarop u uw kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen kunt verbeteren. Het accent ligt op de opbouw van de algehele conditie middels een individueel trainingsprogramma.

Voor wie?

Fit worden en blijven gaat niet vanzelf. Het zelf actief oefenen is de voorwaarde voor het verbeteren van uw conditie. Iedereen kan bij ons trainen; jong of oud, getraind of ongetraind.
FYSIOFIT is eigenlijk voor iedereen bedoeld, die bewust met zijn of haar gezondheid omgaat of om wil gaan. Het bewust en verantwoord trainen voorkomt blessures en kan klachten verminderen. Iemand die fit is heeft minder kans op het krijgen van blessures en is beter bestand tegen stress. Verder is het bekend dat mensen met een betere conditie minder kans hebben op het krijgen van ziekten. Door het veilige trainingsprogramma en de controle door een fysiotherapeut is FYSIOFIT bij uitstek geschikt voor personen met een verhoogd risico.
Had u in het verleden blessures of bent u blessure-gevoelig? Heeft u lichamelijke klachten, rug- of hartklachten, diabetes of COPD?
Heeft u nog nooit aan sport gedaan of heeft u bijzondere, sportspecifieke vragen of problemen? Allemaal dingen waar wij rekening mee houden door het op deskundige wijze aanpassen van uw individuele trainingsprogramma.

Voor alle duidelijkheid; men kan bij ons ook terecht zonder verwijsbrief van huisarts / specialist of met een lichamelijke klacht.

Training

Het trainingsprogramma bestaat uit een introductie, waarin we de apparaten uitleggen, demonstreren en instellen. Dit alles om aan het trainen met (voor u misschien nieuwe) apparaten te wennen. Naar aanleiding van de introductielessen wordt een trainingsprogramma op maat gemaakt, rekening houdend met de eventuele klachten die u heeft.

Nadien kunt u hier verantwoord trainen:

  • Individueel zonder begeleiding; waarbij u het tijdstip zelf kunt bepalen binnen de openingstijden van ons centrum.

  • Individueel met begeleiding; waarbij u kunt kiezen uit de uren welke op het publicatiebord aangegeven zijn. Hierdoor kunt u blijvend door uw fysiotherapeut worden begeleid.

  • Groepstrainingen; Tevens verzorgen wij voor diverse doelgroepen trainingen in groepsverband. Dit zijn onder andere Pilates, COPD, Senioren en Zwangerfit. Afhankelijk van de groep en diagnose vindt deze groepstraining plaats op kosten van de verzekeraar of op eigen rekening.

Actuele informatie hierover vindt u op onze website en op het mededelingenbord in onze fitness. Natuurlijk kunt u zich altijd wenden tot een van onze medewerkers voor verdere informatie.

Optimale veiligheid.

Voor een optimale veiligheid en controle voor u en uw fysiotherapeut, is het mogelijk om tijdens het trainen uw hartslag en saturatie (= zuurstofgehalte in het bloed) te laten meten. Hierdoor kunt u de training optimaal benutten en worden uw doelen verantwoord bereikt.
Individuele wensen of suggesties kunt u altijd met een van ons bespreken. Zo kunnen wij voor u het optimale uit het trainingsaanbod halen.
Opening- en begeleidingstijden, prijzen etc. staan vermeld in de losse bijlage en worden vermeld en geactualiseerd op het publicatiebord in ons trainingscentrum en hier op de website.