Corona Revalidatie; COVID-19

Revalidatie na COVID-19

Voor patiënten die besmet zijn geweest met het Coronavirus en hierdoor in het ziekenhuis zijn opgenomen geweest is het belangrijk om zo snel mogelijk fysiotherapie te krijgen (corona-revalidatie). Uit onderzoek van het longfonds blijkt nu ook dat er vaak blijvende klachten aanwezig zijn onder Coronapatiënten die thuis herstelden.

Patiënten hebben vaak nog restverschijnselen overgehouden aan het Coronavirus, zoals vermoeidheid, druk op de borst, hoofdpijn, spierpijn, verlies van spiermassa, uitval van zenuwen en cognitieve problemen zoals geheugen- en concentratieverlies. Veel mensen hebben nog moeite met sporten of zelfs lopen en 90% zegt zelfs problemen te hebben met de simpele dagelijkse activiteiten.

Revalideren na het Coronavirus is dus van essentieel belang om ernstige beperkingen in de toekomst te voorkomen. Fysiotherapie na het Coronavirus kan een enorme meerwaarde bieden om het lichaam te herstellen.

Binnen ons team zijn Hans Dijkstra, Olaf van Kampen en Wendy Oosterbroek gekwalificeerd om de patiënten die het Coronavirus hebben gehad de juiste fysiotherapie behandeling te geven.

Daarnaast werken we samen met diëtiste Jessie Haandrikman en logopediste Hetty Braam om zo de juiste multidisciplinaire zorg aan te kunnen bieden als dit in u situatie nodig is.

Voor meer informatie kan u altijd contact opnemen via telefoonnummer 0593-524616 of via